Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Stížnosti se nám vrátily jako bumerang. Pořadatelé nám letos naložili, uznal Loprais

Po loňském Dakaru si celá řada závodníků stěžovala na nízkou obtížnost tratě a pořadatelé si to vzali k srdci. Podle pilota kamionu Praga Aleše Lopraise už první tři etapy ukázaly, jak slavný závod bude letos náročný. Čtyřicetiletý jezdec absolvoval legendární soutěž v Africe i v Jižní Americe, obtížnost tratí v Saúdské Arábii se jim vyrovná.

Aleš Loprais za volantem svého kamionu na Dakaru
zdroj: ČTK/ZUMA/Dppi/ autor: Julien Delfosse

"Stalo se přesně to, co jsem před závodem čekal. Po stížnostech spousty účastníků na relativně jednoduchou loňskou trať nám to organizátoři vrátili jako bumerang a řádně nám naložili," uvedl Loprais, kterému patří páté místo v průběžném pořadí.

Letošní trať je podle jeho slov krásná. "A taky technická, náročná, s rozmanitým terénem. Opravdu Dakar se vším všudy a nádherným drajvem. Pořadatelé nachystali velmi tvrdou, ale zajímavou trať. Už cítím celé tělo, což znamená, že Dakar je přesně takový, jaký má být," pousmál se pilot týmu Instaforex Loprais Praga.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. etapy Rallye Dakar

Loprais se doposud ve všech etapách umístil v elitní desítce. Po šestém místě v prologu byl druhý, desátý a v úterý sedmý. Na vedoucího Dmitrije Sotnikova ztrácí 36:34 minuty, za třetím Antonem Šibalovem zaostává o třináct minut.

"V kabině panuje dobrá atmosféra. Rychlost je slušná, auto funguje výborně a zítra už budeme mít lepší startovní pozici. Tak valíme dál," řekl Loprais před dnešní čtvrtou etapou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články