Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Roučková chce Dakar dokončit po čtyřkolce i v bugině. Na Dakaru se prostě nespí, říká

Olga Roučková se v letošní Rallye Dakar do závodu vydala v malé bugině a úspěšně dokončila pět závodních dní. Pokračuje i druhá Češka v závodu, motocyklistka Gabriela Novotná, která na rallye odjela s poraněným kotníkem.

Olga Roučková a Daniel Zelenka
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Mejia

Roučková je doposud jedinou českou ženou, která dokázala dokončit Rallye Dakar. V letošním ročníku náročného závodu ze čtyřkolky přesedlala na buginu. Po pěti dnech mají se svým navigátorem Danielem Zelenkou za sebou i dvoudenní maratonskou etapu, během které spali pouze dvě hodiny.

"Já jsem tady na to zvyklá, mně nevadí nespat. Navigátor to měl trošku horší, má chudák opuchlé oči, ale to je Dakar, prostě na Dakaru se nespí," okomentovala etapu závodnice.

Motocyklistka Gabriela Novotná startovala na Dakaru i loni, ale musela odstoupit kvůli zlomené klíční kosti. Zdravotní problémy limitovaly Novotnou v průběhu celého loňského roku a i na letošní rallye odjela se zraněným kotníkem. Chuť do závodění ji ovšem neopouští.

"Já už se pomalinku začínám rozpomínat, jak se jezdí na motorce, takže si to pomalinku začínám užívat a jako za mě paráda," sdělila Novotná.

Je nám líto, video expirovalo.
Olga Roučková a Gabriela Novotná pokračují na Rallye Dakar

Hlavní zprávy

Nejčtenější články