Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Rallye Dakar startuje 3. ledna, pojede se jen v Saúdské Arábii na úplně nové trase

Zatímco svět ruší a odsunuje sportovní akce kvůli koronavirové pandemii, pořadatelé slavné Rallye Dakar už nahlásili termín nového ročníku. Závod začne 3. ledna v Džiddě v Saúdské Arábii, kde také po dvanácti etapách 15. ledna skončí. Oproti původním plánům tak legendární soutěž, která se letos na Blízký východ přesunula z Jižní Ameriky, nezavítá do žádné z okolních zemí. Pořadatelé také oznámili, že chtějí zvýšit bezpečnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Dakar 2021 se pojede jen v Saúdské Arábii

Na tiskové konferenci v Paříži zástupci pořadatelské společnosti A.S.O představili jen základní informace. Stejně jako v minulém ročníku budou účastníci rallye dostávat podrobnosti o trase až bezprostředně před startem jednotlivých etap.

Zvýšená bezpečnostní opatření budou platit zejména pro kategorii motocyklů, ale obecným cílem organizátorů je zpomalení. Motocyklisté budou mít omezen počet pneumatik a povinně budou požívat airbagové vesty. Nově bude zřízena historická kategorie pro techniku vyrobenou před rokem 2000.

Konkrétní informace o etapách budou zveřejněny až později, trať však prý bude zcela nová. Volný den účastníci rallye stráví v Hailu.

"Saúdská Arábie zatím odhalila jen nepatrnou část svých záhad a nechala si spoustu překvapení na příští ročník v lednu 2021. Trasa, kterou jsme připravili, díky gigantické saúdské poušti nevyužívá žádnou část z minulých etap," uvedl ředitel rallye David Castera s tím, že trať v příštím roce bude techničtější, různorodější a bude obsahovat méně rychlých úseků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články