Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Prokop se chce vrátit na Dakar a tvrdí: Dá se tam dokázat víc

Praha - Martin Prokop by v budoucnosti rád navázal na letošní start na Rallye Dakar. Zda to ale bude už v roce 2017, si momentálně automobilový jezdec netroufne říct. Na slavnou soutěž se podle všeho Prokop jednou vrátí, ale zřejmě s vlastním týmem. Letos sice startoval s podporou továrního týmu Toyota, úplně spokojený ale nebyl. "Jsem zvyklý na styl, kterým to dělám. Ve WRC jsme s týmy na jiné úrovni," uvedl.

"Jsme i nadále ve spojení s týmem, ale jde spíše o to, co chci já. Vím, že bych to chtěl dělat jinak. Oni mají dobré auto, ale moje představa o fungování je malinko jiná. Ze svého týmu jsem zvyklý na něco jiného," řekl Prokop.

Při premiéře skončil čtrnáctý, přitom neměl s dálkovými soutěžemi dosud řádné zkušenosti. V podobné situaci se na start Prokop podruhé postavit nechce. "Nechci tam přijet takhle nepřipravený. Být tam podruhé a vymlouvat se, že neumím jezdit mimo trať nebo v písku, to bych nechtěl. Teď jde o to, jakým způsobem na tom zapracuji," řekl.

Martin Prokop: "Nemůžu říct, že by se Dakar nepovedl, ale myslím si, že se tam dá dokázat více. Něco bych pro to chtěl udělat."

Prokop je aktuálně jediným pravidelným českým účastníkem "klasického" mistrovství světa v rallye, ve kterém chce pokračovat i letos. Do seriálu se zapojí poprvé v březnu v Mexiku, do té doby bude řešit i svou další budoucnost. Předpokládá ale, že definitivní rozhodnutí do té doby nepadne.

"Chtěl bych jet těžké šotolinové závody a možná omezím asfalty. Přemýšlel jsme i tom, že letos vyrazím na konci roku do Austrálie, kterou jsem v minulých letech vynechával. Bude ale záležet na tom, zda rozjedu projekt s nějakým dalším Dakarem. To může ovlivnit sezonu. Na pionýrský zájezd tam odjet nemohu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Prokop: Z Dakaru jsem se vrátil pozivně naladěný
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články