Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Podmol má problémy, ale do nedělní etapy odstartuje

Moc klidu si během volného dne v Rallye Dakar neužil motocyklista Libor Podmol. Bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu, který se účastní slavného závodu poprvé, má zánět šlach na rukách. Přesto by měl v neděli od 7. etapy nastoupit. "Zítra vstávám ve 4 hodiny a v 5.30 startuju," vzkázal svým fanouškům na Facebooku.

Libor Podmol na Rallye Dakar
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Julien Delfosse via www.imago-images.de

Podmol zjistil v noci na sobotu, že má problém. "Vzbudil jsem se ve čtyři hodiny ráno a nemohl ani otevřít pet láhev. Mám velký zánět šlach. Moc mě to mrzí. Mažu to různými mastmi, používám magnetickou terapii a dělám si masáže," uvedl v tiskové zprávě. "Připadal jsem si jako střihorukej Edward, jen místo nůžek jsme měl nateklé prsty," přirovnal se na Instagramu k populární filmové postavě.

Na zlepšení jeho stavu se podílel i fyzioterapeut Buggyry David Janoušek, který Podmolovi pomáhal v minulých dnech. "Byl jsem dost v šoku a začal jsem propadat panice, i díky Davidově pomoci se moje ruce zlepšily," řekl Podmol, jemuž patří 43. pozice v průběžném pořadí se ztrátou téměř sedmi hodin na vedoucího Australana Tobyho Price. Mezi nováčky je desátý.

Podmol už před startem Dakaru věděl, že ho čeká náročný závod, a první týden v Saúdské Arábii mu to jen potvrdil.

"Jsem už trošku fyzicky a psychicky rozhozený, ruka neposlouchá. Po pátečním pádu mám modřinu na stehně, do toho povyhozené žebro z předchozích dní... Moc padám a moc se ničím, je to fakt neskutečně náročné," přiznal šestatřicetiletý motokrosař, který chtěl na Dakaru startovat už loni. V květnu 2019 si ale v Mnichově při freestyle motokrosu zpřelámal obě nohy, podstoupil několik operací a lékaři mu nohy museli zpevnit 39 šrouby.

Nyní má Podmol před sebou jen jeden velký cíl – dojet příští týden v pátek do Džiddy a dokončit to, co jeho otec v roce 1994 nedokázal. Úspěšně absolvovat Dakar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články