Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po roční odmlce zpět na Dakar. Chceme dojet do cíle, řekl automobilový jezdec Vaculík

Podruhé v kariéře se automobilový závodník Boris Vaculík postaví na start slavné Rallye Dakar. V roce 2018 mu slibně rozjetou soutěž pokazila havárie v osmé etapě. Tentokrát věří, že ho nic podobného nepotká a úspěšně dojede do cíle.

Automobilový jezdec Boris Vaculík (vlevo) a navigátor Martin Plechatý
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"První start pro nás skončil nehodou, která mě ještě dlouho budila," uvedl Vaculík na tiskové konferenci v Praze. "Teď trochu nevíme, do čeho jdeme. Saúdská Arábie je pro nás nová. Chceme dojet do cíle a věříme, že když se nám to povede, špatné to nebude," dodal.

Vaculík se na start postaví s vozem Ford F150 a navigátorem Martinem Plechatým. "Na voze jsme intenzivně pracovali a pracujeme i nadále. Oproti loňsku jsme udělali několik změn, pokoušeli jsme se dostat blíže k limitu," vysvětlil Vaculík, jehož speciál má například nový motor, pérování a je lehčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Vaculík se za volantem Fordu F150 vrátí na Rallye Dakar

Dakarská rallye se poprvé v historii pojede v Saúdské Arábii, takže účastníky čeká nová trať. "Doufám, že nám bude vyhovovat. Očekáváme, že pořadatelé se budou snažit o to, abychom to měli co nejtěžší," zakončil Vaculík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články