Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Po nehodě v prologu Rallye Dakar jsou dva diváci v kritickém stavu

Buenos - Po nehodě při sobotním prologu Rallye Dakar v Argentině jsou dva diváci v kritickém stavu. Zranění utrpělo celkem deset lidí poté, co do skupiny přihlížejících najela čínská pilotka Kuo Mej-ling za volantem automobilu mini. 

Je nám líto, video expirovalo.
Prolog Dakaru zmařila nehoda

V kritickém stavu jsou v nemocnici čtyřiatřicetiletý muž a jeho desetiletý syn, zranění dalších lidí jsou podle organizátorů lehká. Po havárii byl zbytek prologu zrušen, kamiony vůbec neodstartovaly a jako jediné dnes pojedou podle startovních čísel.

"Je nám moc líto, co se stalo, ale věříme, že je to první a zároveň poslední nepříjemná událost, která Dakar postihla," uvedl pilot kamionu Tomáš Vrátný.

"Mrzí nás, že došlo hned v úvodu k nehodě. Nikdo z nás nic podobného neočekával. Respektujeme rozhodnutí pořadatelů, zdraví a bezpečnost by měly být na prvním místě," přidal se další český účastník Martin Macík.

"Plánovali jsme, že během prologu se budeme snažit o postup do první dvacítky, protože úvodních dvacet kamionů startuje s delšími časovými intervaly, které znamenají výhodu. Ale nedá se nic dělat, pokusíme se o to v další části závodu," dodal.

Dnešní první etapu, která vede z Rosaria do města Villa Carlos Paz, provázejí potíže způsobené počasím. Vinou bouřky a silného deště byl start rychlostní zkoušky dlouhé 258 km pro automobily a kamiony a 227 km pro motocykly odložen o dvě hodiny. Motocyklisté a jezdci na čtyřkolkách se navíc vyhnou místům, která déšť zaplavil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články