Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Pabiška není s výsledkem na Dakaru spokojený, ambice měl vyšší

Rosario - Motocyklový jezdec David Pabiška sice i v devátém startu na Rallye Dakar dojel do cíle, s 30. místem však nebyl úplně spokojený. Ambice čtyřicetiletého závodníka, jenž se opět po roce vrátil na pozici české jedničky, byly totiž vyšší.

David Pabiška
zdroj: AP autor: Jorge Saenz

"Dakar byl letos nějakej divnej. Od začátku to nebylo dle mých představ a myslím si, že ani ne podle představ všech ostatních. Vyvíjelo se to jiným směrem, než jsme asi všichni předpokládali," uvedl Pabiška. Důvodem byly hlavně problémy pořadatelů s tvorbou trati, oproti předešlým letům se nejelo v Chile a Peru. "Bylo to fakt divné," řekl liberecký rodák, který byl rád, že dojel do cíle.

"Tam se na podobné věci zapomíná a člověk si to jen užívá. Nálada je dobrá. Je to lepší, než kdybychom druhý den všichni vypadli," pousmál se Pabiška, jenž se na Dakaru představil osmkrát v kategorii motocyklů a jednou jako navigátor kamionu Jaroslava Valtra.

Dosavadním Pabiškovým maximem je 18. místo z roku 2014 a i letos chtěl být do dvacítky. "Sebekriticky musím říct, že nejsem úplně spokojený. Když se ale člověk ohlédne za problematickými etapami... Spousta závodníků odpadla, měnily se trasy, bylo špatné počasí, zima, déšť. Nejsem úplně spokojen, ale jsem v cíli," řekl Pabiška.

Zkušený dakarský matador začal rallye pomaleji, držel se až v páté desítce, ale ve druhé polovině se posouval vpřed a nakonec byl třicátý. Základem k úspěchu bylo podle něj nemyslet moc dopředu. "Šel jsem krok po kroku a den po dni, tak to na Dakaru má hodně lidí. Koušeme koláč všichni stejně. Člověk nesmí třetí den myslet na desátý. A pak přijde den, kdy si s mechanikem řekneme, že zítra už mi stan připravovat nemusí. Uteče to," podotkl Pabiška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články