Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ouředníček: Buďme rádi, že to odneslo jen auto. Zkusíme dojet

Práce až nad hlavu měl o dnu volna na Rallye Dakar Tomáš Ouředníček, jehož ford trefil v závěru šesté etapy kamion Nizozemce Martina van den Brinka a zničil mu celý předek. Český jezdec se sice smířil s tím, že dobrý výsledek je nenávratně pryč, ale chce aspoň závod dokončit.

Tomáš Ouředníček
zdroj: ČTK/EFE

Pomáhají mu v tom i mechanici z nizozemského týmu, který vše způsobil. "Martin van den Brink je náš kamarád, kterého známe dlouho. V roce 2017 vyhrál Maroko Desert challenge v kamionech a my tehdy vyhráli v autech. Jsme na společné lodi a hrozně ho to mrzí. Byl za námi, aby se nám omluvil, podali jsme si ruce a jeho lidi pracují s námi na autě. Po počátečním stresu jsme se rozhodli, že zkusíme pokračovat," uvedl Ouředníček, který karambol poznačil za nešťastnou náhodu.

Na celou situaci vzpomínal den poté pro ČT už v klidu. "Stáli tam pořadatelé, mávali na nás ať hodně zpomalíme, asi se tam zramoval nějaký motorkář. Vůbec jsme nechápali, co po nás chtějí," vybavoval si kritický moment, který naštěstí skončil bez zranění. "Tu dunu jsme těsně nevyjeli a to byla moje chyba. Tak jsme ji zcouvali zpátky a jak jsem se znovu rozejl dopředu, tak tam vlítnul van den Brink s kamionem a urval nám celý předek. Byl jsem z toho strašně nešťastný, ale kdybychom vyjeli o vteřinu dřív, tak by to schytal David," uvědomoval si, že stačilo málo a mohlo být ještě hůř a donesel by to navigátor Křípal. "Buďme nakonec rádi, že to odneslo jenom auto," dodal.

Zkušený pilot, který startuje na Dakaru posedmé s pomocí místních a poté i jednoho z kamionů, dokončil etapu, ale ztratil přes čtyři hodiny. "Byl jsem rozhodnutý, že je to konec, ale David mě přemluvil," řekl Ouředníček. "Dokázali jsme po nehodě dostat auto zpět na kola, projeli jsme všechny kontrolní body a dojeli jsme do cíle na 61. pozici, což není vůbec špatné s ohledem na to, co se stalo," podotkl navigátor.

Opravit vůz Ford Raptor ale nebude jednoduché. "Škody jsou velké. Prasklá vana na motoru, prasklé držáky motoru, rám dostal opravdu velkou ránu. Jsme šťastní, že to schytalo jen auto a nestalo se nic horšího," oddechl si Ouředníček.

Posádka týmu Ultimate Dakar racing po nehodě klesla z průběžného 25. místa na 43. "Budeme se snažit zůstat v závodě a dokončit rallye, i když víme, že super výsledek se nám bohužel vzdálil," řekl Ouředníček a poděkoval společně s Křípalem za podporu, kterou od fanoušků v posledních hodinách dostávají.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články