Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Osvědčená spolupráce pokračuje. Buggyra pojede Dakar opět s Tatrou

Tým Buggyra Racing bude i nadále úzce spolupracovat s automobilkou Tatra Truck. Obě strany podepsaly novou dvouletou smlouvu a budou se i nadále společně snažit prosadit na slavné Rallye Dakar. "Společnými silami jsme vyhráli dvě etapy na Dakaru, další tři na Silk Way rally. Martin Kolomý dokonce v obou soutěžích průběžně vedl," uvedl manažer týmu Tatra Buggyra Racing Jan Kalivoda.

Martin Kolomý
zdroj: ČTK/PR autor: BUGGYRA media

"O prospěšnosti spolupráce pro obě strany jsem absolutně přesvědčen. Tatry jsou na závodech hodně vidět," řekl Kalivoda a zároveň poukázal na vítězství Davida Vršeckého v čínském seriálu okruhových tahačů se speciálem Tatra Phoenix. "Bavit se o síle a důležitosti čínského trhu je asi zbytečné," podotkl Kalivoda.

Buggyra a Tatra spolupracují již od roku 2013, roudnický tým ale na Dakaru startoval již dříve. "Tatra vyhrávala s Karlem Lopraisem Dakar v době, kdy jsem ani netušil, že budu někdy pracovat v této branži. Spojení nám nabízí mimořádnou mediální platformu, neboť Tatra drží dlouhodobě postavení globálního brandu," sdělil Kalivoda.

Na lednový Dakar Buggyra připravuje již čtvrtou generaci speciálu. "Do toho testujeme prototypové díly. Pořád se posouváme vpřed a o tom to musí být. Pokud motoristický sport něco neodpouští, je to propadnutí myšlence, že všechno je tak dobré, že už to lepší být nemůže," uvedl technický ředitel týmu Robin Dolejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články