Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nikdy neříkej nikdy. Macháček už zase sní o Dakaru

Praha - Před několika měsíci se Josef Macháček chystal na svůj poslední start na Rallye Dakar. Pak ale havaroval a skončil v nemocnici. Pětinásobný vítěz kategorie čtyřkolek nic nevzdává a doufá v další start na slavné soutěži. Ale jen za předpokladu, že bude zdravotně v pořádku. V pondělí jej čeká ve vinohradské nemocnici v Praze operace ramena a poté dvouměsíční rekonvalescence.

Je nám líto, video expirovalo.
Macháček ve Světě motorů speciál: Už aby byl další Dakar

"Musejí mi udělat rekonstrukci vazů a do ramena dostanu i lanko. Uvidíme, jak se to povede a jak pak budu moct na čtyřkolce závodit. Ruce jsou potřeba a může se stát, že to nepůjde. Nechci se trápit a brát například prášky na bolest, chci se závody bavit. Když ale bude vše dobré, budu v rallye pokračovat," řekl Macháček.

Už teď proto plánuje své další starty. Například v říjnu se chce představit na El Chott rallye v Tunisu, což považuje za dostatečnou přípravu a test na Dakar. "Loni jsem najel jedenáct tisíc kilometrů v tvrdých podmínkách a nebylo mi to nic platné. Tady by měla být trať dlouhá tři a půl tisíce, což by mi mělo stačit," uvedl jezdec, který v pondělí oslavil 60. narozeniny.

Macháček se na Dakaru představil poprvé v roce 1999, kdy se ještě závod konal v Africe. Jihoamerické tratě si příliš neoblíbil, i proto doufá, že pořadatelé připraví pro příští ročník lepší trať než letos, kdy se závodilo hodně v horách, a startující bojovali s nepřízní počasí.

"Snad mě ohromí a připraví něco velkého, když to bude 40. ročník. I když je mi jasné, že mají omezené možnosti a tvrdé podmínky mi nevadí," přál si Macháček, jenž i nadále spolupracuje s Barth Racing týmem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články