Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Macíkův tým chystá na Dakar i druhý kamion, pojede s ním Šoltys

Popáté pojede Rallye Dakar Martin Šoltys, ale poprvé to bude s kamionem Iveco týmu Big Shock! Racing. Dosud osmačtyřicetiletý pilot na slavné rallye závodil jako člen týmu Buggyra nebo s tatrou, nyní poprvé bude parťákem Martina Macíka, který pojede s druhým kamionem týmu.

"S Martinem Šoltysem se máme rádi, jsme v kontaktu, pravidelně se potkáváme na závodech. Martin má spoustu zkušeností, sedli jsme si a povedlo se nám najít společnou cestu," uvedl šéf týmu Martin Macík starší.

Šoltys pojede s novým modelem kamionu, který dostal jméno Arnošt. "Mít v závodě dva kamiony je určitě výhoda. Pokud půjde vše podle plánu, já i Martin se budeme snažit jet co nejvíc vpředu a současně být si vzájemně na dohled. Budeme o sobě vědět, budeme si pomáhat. Když se na trati cokoliv stane, zastavíme, vytáhneme se z duny, pomůžeme si s opravou, podělíme se o díly nebo pneumatiky," uvedl Martin Macík mladší.

Dosavadním maximem Šoltyse je desáté místo z letošního roku. Jeho novým navigátorem bude Roman Krejčí, který Dakar v minulosti absolvoval třikrát na motocyklu. Mechanikem bude Jakub Jiřinec.

"Máme za sebou první společné setkání naší posádky. A myslím, že spolupráce bude dobrá. Jsem rád, že do toho Roman Krejčí jde s námi. Má z Dakaru zkušenosti. Na motorce jel v kategorii bez asistence, takže ho jen tak něco nerozhodí a věřím, že s navigací v kamionu nebude mít problém," uvedl Šoltys, který v novém kamionu ještě neseděl.

"Zatím jsme ho viděli jen v dílnách. Počkáme, až kluci v Sedlčanech auto upraví po návratu z Marocké rallye. Pak začneme trénovat. Jsem zvědavý na auto s čumákem, bude to změna. Ale věřím, že Martin kamion v Maroku otestoval dobře, všechno bude fungovat a nové úpravy se na Dakaru osvědčí," dodal Šoltys.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články