Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Macík byl vyloučen z hlavního závodu, dál pojede jen malý Dakar

Martin Macík byl přece jen vyloučen z hlavní soutěže na Rallye Dakar. Stejně jako další pilot kamionu Martin Kolomý se ale rozhodl pokračovat mimo celkové hodnocení. Pravidla to od letošního ročníku povolují.

Martin Macík
zdroj: ČTK autor: Big Shock Racing

Macík měl v pátek velké technické problémy, ulomil přední kolo a do cíle dojel s velkou ztrátou. Na trati etapy, která byla nakonec z bezpečnostních důvodů pro řadu posádek zkrácena, však vynechal několik kontrolních bodů.

V sobotu se nejprve objevil ve výsledkové listině bez penalizace na průběžném desátém místě a vypadalo to, že bude moct v rallye pokračovat. Večer jihoamerického času se ale vše změnilo a posádka Big Shock Racing týmu byla vyloučena.

"Bohužel organizátoři své rozhodnutí přehodnotili. Nevíme, zda na popud nějakého protestu nebo na základě svého přezkoumání, ale řekli, že nemůžeme pokračovat v hlavní soutěži," uvedl Macík s tím, že může nastoupit mimo hlavní část rallye.

Přestože bezprostředně poté, co mu pořadatel oznámil definitivní verdikt, zvažoval, zda má cenu v rallye v oddělené klasifikaci pokračovat, rozhodl se jet dál. "Původně se mi tahle myšlenka nelíbila. Celý tým je ale připraven předvést v druhé části závodu to nejlepší, co v něm je. A naplno dál bojovat v samostatné soutěži," řekl Macík.

Bude se však muset vyrovnat s tím, že každý den bude startovat až na konci pole. "Pokusíme se být v tom malém Dakaru nejlepší," dodal.

Před startem šesté etapy také z výsledkové listiny definitivně vypadl průběžně třetí Rus Andrej Karginov, kterého pořadatelé diskvalifikovali kvůli neposkytnutí pomoci divákovi, poté co ho předtím přejel. Aleš Loprais tak vyrazí do druhé poloviny soutěže jako pátý muž pořadí kamionů, Martin Šoltys je jedenáctý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články