Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Macík a Brabec jsou posedlí Dakarem i na besedách s fanoušky

Zpestřit si volno po náročném Dakaru se stejně jako loni rozhodli Martin Macík s Janem Brabcem na besedách s fanoušky. Jsou tak posedlí Dakarem, že stejně nazvali i svůj program, kterým plní české kinosály. A jak oba tvrdí, takový zájem oba notně bezprostřední závodníci nečekali.

Jak zdolat nejnáročnější motoristický závod na světě? Nejen o tom vypráví Macík s Brabcem v show, s níž brázdí města po celé republice. S nápadem, který přinesl velký zájem diváků, přišli už loni, nyní v něm pokračují až do konce února.

"Chtěli jsme pro lidi připravit show a ukázat zákulisní informace," říká Macík. Ten letos zkraje roku v takzvaném "malém" Dakaru, do kterého se ve druhé polovině rallye zapojily posádky, jež první část nedokončily, obsadil druhé místo.

Brabec při svém druhém startu na Dakaru obsadil na motocyklu 34. pozici. S Macíkem se výborně doplňuje. "Jsme dvojka k nezaplacení," vtipkuje. "Když nevím já, Martin mi hned pomůže a naopak. Vždy z toho vyplyne něco dobrého, posedlého."

Je nám líto, video expirovalo.
Speciál

Macík je průvodcem celého večera, do něhož si někdy pozvou ještě třetího do party. "Držím to v nějaké linii," říká pilot kamionu Liaz.

Jinak se ale jedná o naprostou improvizaci. "V tomhle nejde mít scénář. Zážitků z Dakaru je tolik, že nás to napadá v průběhu show a různě na to navazujeme," vysvětluje Brabec.

Kostra show, na niž na každý ze čtrnácti večerů přilákají i tři stovky lidí, je nicméně daná. Některé příběhy se na vyžádání diváků opakují. "Ptají se, kam chodíme na záchod, proč se mi ulomilo kolo a proč se Brabčák ztratil. To se opakuje často," říká Macík.

Do tréninku se zatím Brabec na rozdíl od Macíka příliš nehrne, přípravu si chce ještě oddálit dovolenou. "Jsem hodně rád, že nemusím trénovat, nechci motorku do konce února vidět. Jsem rád, že takhle cestuju po republice, aspoň ji poznám."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články