Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Macháček se vrátí na Dakar v bugině týmu Buggyra

Už na začátku roku dal jasně najevo, že jestli se někdy vrátí na Dakar, bude to v bugině. A tak se také stalo. Dvaašedesátiletý Josef Macháček zase pojede slavnou rallye. Pětinásobný vítěz kategorie čtyřkolek se tentokráte soutěže zúčastní jako nový člen týmu Buggyra. Roudnická stáj se rozhodla vstoupit na Dakaru do rychle se rozvíjející kategorie SxS.

Josef Macháček se svou buginou Can-Am Buggyra MK50 XRS
zdroj: Buggyra Racing

Buggyra, která doposud na Dakar nasazovala jen kamiony, se rozhodla výrazně zaměřit na buginy. Ve Španělsku, kam se offroadová část týmu přesouvá, postavila nový speciál Can-Am Buggyra MK50 XRS.

"Po takové kategorii, kdy se nemusí upravovat tak hodně stroj za velké investice, jsem už v minulosti volal," prohlásil Macháček v lednu tohoto roku na adresu malých bugin.

"Přirovnal bych to k angažmá Gerda Körbera v roce 2001. Měli jsme nové auto a věděli, že pokud chceme jít rychle kupředu, potřebujeme zkušeného jezdce, který umí potlačit své ego. A vedle něj vyroste další jezdec, což se v případě Davida Vršeckého stalo," uvedl šéf týmu Martin Koloc s odkazem na podobnou zkušenost z mistrovství Evropy tahačů.

"Ne, že bychom se nějak bránili zisku beduína (cena pro vítěze), ale stojíme rovnýma nohama na zemi. Side by Side představuje rychle bobtnající kategorii, kde se konkurence každým dnem navyšuje. Vzhledem k tomu, že pracujeme s výhledem na několik let dopředu, bude pro nás důležité především dojet a získat co nejvíce dat. A také subjektivních názorů jezdce Josefova kalibru," řekl Koloc.

Je nám líto, video expirovalo.
Macháček se vrací na Dakar, pojede s buggynou Buggyra

Buggyra už bez Kolomého

Vedení českého týmu zároveň potvrdilo, že za volantem kamionu Tatru u Buggyry nebude pokračovat Martin Kolomý. "Po dlouhých jednáních a vyhodnocování jsme se nakonec rozhodli spolupráci s Martinem neprodloužit. Uzavřeli jsme jednu kapitolu, teď se musíme věnovat našim aktuálním projektům," uvedl Koloc. Jediný týmový kamion by měl příští rok pilotovat Martin Šoltys.

Příští ročník Rallye Dakar se uskuteční od 5. do 17. ledna, poprvé se pojede v Saúdské Arábii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články