Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Macháček přesedlal na buggynu. Položím základní kámen, vytyčil si

Praha - Zkušený dakarský veterán Josef Macháček se v argentinském Rosariu postaví na start paradoxně jako začátečník. Pětinásobný vítěz kategorie čtyřkolek se totiž rozhodl přesednout do automobilu. Nadcházející Rallye Dakar tak absolvuje v buggyně se spolujezdcem Vlastimilem Tošenovským. "Půjdu položit základní kámen výsledků v buggách," řekl šestapadesátiletý závodník.

Je nám líto, video expirovalo.
Veterán Macháček poprvé pojede Dakar v buggyně

"Po šestnácti letech působení ve čtyřkolkách a nějakých úspěších jsem se rozhodl na stará kolena, že bych měl přesednout do jiné kategorie. Dva roky jsem koketoval s malými jednomístnými buggynami, ale nakonec jsem zakoupil velkou buggynu," uvedl Macháček.

Macháček, který se na Dakaru představil poprvé v roce 1999, několikrát zdůraznil, že se chce hlavně učit. Že je začátečník, dokumentoval i samolepkou s velkým Z, kterou si nalepil na zadní část buggyny.

Josef Macháček: "Chceme dojet co nejdále. Jsme ale připraveni na to, že pojedeme jednu etapu i na to, že dojedeme do cíle. Když se zdraví doplácáme do Santiago de Chile, budu spokojený."

Macháček se na Dakaru představil naposledy v roce 2011, o rok později sice chtěl startovat, ale pořadatelé jej do závodu nepustili. Jeho yamaha prý nesplnila technické předpisy. "Nic jsme ale neporušili, což nakonec potvrdil i soud. Náš výklad pravidel byl správný. Jen jeden z technických komisařů nepatří na své místo," řekl Macháček.

Nadcházející Dakar bude pro něj nový v tom, že poprvé bude muset s někým spolupracovat. Doteď se vždy spoléhal sám na sebe, nyní bude ve voze s navigátorem Tošenovským. "Musíme se sžít, sehrát a věřit si. Po chybě jde o život," připomněl Macháček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články