Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Lounová pojede Rallye Dakar jako navigátorka, ale už pošilhává po volantu

Zpěvačka a herečka Olga Lounová je dlouholetou motoristickou závodnicí, absolvovala již více než čtyři desítky rallye. V lednu ji však čeká velká výzva - představí se na slavné Rallye Dakar. Společně s Martinem Čábelou usedne do vozu Matra Murena týmu Orion Moto Racing Group a představí se v kategorii Klasik určené historickým speciálům.

Olga Lounová
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Můj tatínek dělal mechanika na rallye, takže Dakar jsem poprvé zaregistrovala už jako malá. Před pěti lety jsem se byla na Dakaru v Jižní Americe podívat a úplně jsem se nadchla. Když jsem to viděla, tak jsem si přála, abych se tam jednou dostala," řekla Lounová.

Nabídku představit se jako navigátorka na slavné rallye dostala již dříve, ale do kamionu. "To jsem se ale neodvážila. Rány jsou tam velké a to si jako žena nemohu dovolit. Doufala jsem, že přijde šance na menší auto. Uvažovala jsem, že bych si nějaké sama pořídila, ale teď přišel Martin s tímto nápadem," řekla Lounová.

Věří, že se na Dakaru představí i jako pilot. "Pokud dojedeme, tak doufám, že druhý rok budu moct řídit," pousmála se.

Závod jako válka

Teď se chce zaměřit na zvládnutí navigace. "Závody jsou, jako když jste ve válce. Zážitků za jeden den je hodně moc. Chyby se určitě udělají, ale chceme udělat vše pro to, aby jich bylo co nejméně. Mám i trenéry, se kterými se budu připravovat," podotkla.

Lounová je podle svých slov připravena i na to, že kategorie Klasik, která je na Dakaru vypsaná podruhé, bude výrazně náročnější než letos. "Organizátoři zvýšili průměry, udělali dvě třídy a bude to rychlejší. Už minule měli všichni problémy s navigováním, protože je to složité a jednotlivé body, které musíte projet, vám nepípají. Jak to ale opravdu bude, se uvidí," uvedla Lounová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články