Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Loprais se vrací ke kořenům, na Dakaru pojede znovu s Tatrou

Praha - Silnou jezdeckou sestavu bude mít na lednové Rallye Dakar český tým Buggyra. Za volant speciálu Tatra se po dvou letech vrátí Aleš Loprais, který bude na slavné soutěži týmovým kolegou Martina Kolomého. Původní druhý jezdec týmu David Vršecký musel ze zdravotních důvodů účast na Dakaru odříct.

Aleš Loprais
zdroj: ČTK autor: Marián Chytka

"Davidova rozhodnutí na jedné straně litujeme, o to více si ale ceníme jeho odpovědnosti k týmu," uvedl týmový manažer Jan Kalivoda, jenž musel rychle hledat za Vršeckého náhradu. Nakonec prý zaúřadovala svým způsobem náhoda v podobě účasti Lopraise na jedné z testovacích akcí.

"Vedením týmu mi byla nabídnuta možnost svezení v poslední evoluci dakarské Tatry Phoenix. V té době Buggyra testovala na polygonu v Kopřivnici, což jsem měl kousek od domova," řekl Loprais, který se na soutěž původně chystal s kamionem MAN.

Dalšími členy jeho posádky budou navigátor Jan Tománek a mechanik Jiří Stross. "Pochopitelně mě to zajímalo. Poslední zkušenost s tatrou jsem měl v roce 2014, kdy jsem testoval Fat Boye," poukázal Loprais na vůz, jenž vyvíjel se svým týmem.

Je nám líto, video expirovalo.
Loprais s Tatrou opět spolu. Český pilot pojede Dakar v týmu Buggyra

Nyní už se naplno chystá na start na Dakaru s tatrou. "Během série testování na Slovensku a v Maďarsku dojde na finální úpravy nastavení tlumičů a stabilizace pro můj styl jízdy. Je to pro mě velká výzva, protože spolu s Martinem Kolomým máme na výrazný úspěch," podotkl Loprais, jehož dakarským maximem je třetí místo v roce 2007.

Na spolupráci se těší i Kolomý. "Angažování Aleše považuji za velmi povedený krok. Cesta k úspěchu celého týmu vede přes větší počet stejně rychlých jezdců. Navíc v minulých dvou letech nasával Aleš atmosféru v zahraničních týmech a věřím, že jeho poznatky pro nás mohou být hodně zajímavé a inspirativní," řekl Kolomý, který byl nejlépe pátý v roce 2013.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články