Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Loňský Dakar je mu varováním. Současná pozice by byla pecka, ví Michek

V minulém ročníku měl při premiéře na Rallye Dakar našlápnuto na umístění v Top 15, jenže pak mu došel benzin a přišel propad. Letos motocyklový jezdec Martin Michek stejné příčky atakuje znovu a po osmé etapě je patnáctý. Elitní český motokrosař přiznává, že by pořadím rád ještě poskočil výš, na druhou stranu si uvědomuje, že jej čekají náročné čtyři dny.

Martin Michek
zdroj: ČTK/ZUMA/Dppi/ autor: Julien Delfosse

"Dnes to bylo brutálně rychlé a po těch dvou náročných dnech jsem rád v cíli. Moc mě samozřejmě těší, že jsem poskočil. Že jedeme kolem toho patnáctého místa, je něco krásného, ale Dakar je nevyzpytatelný," uvedl Michek týmu Orion Moto Racing Group.

Obezřetný je i proto, že si dobře pamatuje, co se mu stalo při loňském premiérovém startu na Dakaru. Ještě dvě etapy před koncem byl průběžně čtrnáctý, pak ale zaplatil nováčkovskou daň, když mu došel benzin. Nakonec obsadil 23. místo, třetí mezi nováčky.

"Budu se snažit co nejvíc, ale bude to hrozně těžké. Když to srovnám s loňským Dakarem, tak tam už v tuhle dobu bylo deset favoritů mimo. Letos krom pár jezdců skoro celá špička zůstává. Dám do toho závěru maximum. Když se povede to patnácté místo udržet, bude to pecka," podotkl Michek, který měl v průběhu loňského roku velké zdravotní problémy a po kolapsu jater byl v ohrožení života. Po několika týdnech v nemocnici ale "vstal z mrtvých" a na 43. ročníku Rallye Dakar nechybí.

"Recept na úspěch ale v takhle těžkém závodě neexistuje. Každá etapa člověku sedne jinak. Já osobně nemám rád šutry, v nich jsem raději opatrnější. Nechci, aby mě to tam koplo a hodilo v rychlosti na nějaký kámen. Mám radši písčité pisty. A taky doufám, že ještě budou nějaké duny, protože ty jsme zatím moc neměli," přál si Michek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články