Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolomý trefil několik stromků. Nakonec z toho byla jen malá ztráta, oddechl si

San Juan – Rallye Dakar uhání zběsile prašnou argentinskou krajinou. Martin Kolomý se nevyvaroval ve znovu rychlé druhé etapě drobné kolize. Problémů s intercomem se nezbavil ani tentokrát. Za horší čas "vděčí" půlminutové penalizaci za překročení povolené rychlosti na přejezdu. Přesto měl z jízdy dobrý pocit.

"Jelo se mi parádně, jen ten intercom zase nefungoval, ale už jsme to měli s klukama natrénovaný, tak to bylo lepší," pousmál se Kolomý, který měl problémy s kabinovou vysílačkou i v úvodní etapě.

O lepší čas jej připravila menší kolize. "Vylítli jsme mimo trať a trefili několik stromků. Měli jsme co dělat, aby z toho nebyla vážnější šlupka. Nakonec z toho byla jen malá ztráta," uvedl Kolomý.

Kolomý dostal v cíli drobnou půlminutovou penalizaci. "Stává se to, už to prostě máme a zítra to budeme muset dohnat," podotkl s klidem.

Martin Kolomý:

"Jede se ve velmi ostrém tempu a jsem sám zvědav, kdo z nás dojede do cíle, protože jestli budeme takhle pokračovat, uvidíme, jestli to vydrží lidi a technika."

Kolomý ztrácí v průběžném pořadí minutu a 11 vteřin na vedoucího Eduarda Nikolajeva z Ruska a je pátý, těsně za ním o dalších 29 sekund zpět je Aleš Loprais. I on je zatím s průběhem rallye spokojený. "Kamiony jedoucí v první desítce mají hodně vyrovnané časy a soutěž je tedy pořád jako na začátku. Zatím si zvykám na kamion, a proto nás těší, že ztráta na vedoucího Nikolajeva je pouze dvě minuty. Výchozí pozice do dalších dakarských bojů není zlá," uvedl Loprais.

Martin Kolomý ve druhé etapě:

Vydařený start zažívá i Martin Macík mladší, který byl v pondělí dvanáctý a průběžně je třináctý. "Místy to bylo ale opravdu hodně rychlé. Prověřil nás prach feche feche v závěru etapy, ale jinak bylo podstatnější nedělat chyby. Jednou jsem se i já dostal mimo trať, to byla kompletně moje chyba, za kterou jsem si hodně nadával, nicméně v celkovém čase neznamenala tak zásadní ztrátu," uvedl Macík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články