Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Kolomý pomýšlel na stupně vítězů, i tak je s Dakarem spokojený

Santiago - Pilot kamionu Tatra Martin Kolomý se ještě tři etapy před koncem Rallye Dakar držel na medailových pozicích, ale nakonec skončil pátý. I tak byl nejlepší Čech na legendární vytrvalostní soutěži s výsledkem spokojený.

Martin Kolomý
zdroj: ČT sport autor: Martin Pabiška

"Konkurence a nasazení byly neuvěřitelné. I proto si moc vážím našeho úspěchu. Nejen mého pátého místa, ale výkonu všech kolegů a kamarádů z Bonver Dakar Projectu," uvedl Kolomý v oficiální tiskové zprávě.

Dlouho se přitom držel na druhém a potom i na třetím místě průběžného pořadí. Neodolal ale ataku Rusa Andreje Karginova, poté jej předstihl i loňský vítěz Gerard De Rooy z Nizozemska.

"Ano, myslel jsem si na stupně vítězů, ale nepodařilo se a nic se neděje. Zbrzdily mě problémy s elektronikou motoru a také urvaná řadicí páka, ale tak už to v Dakaru chodí," podotkl Kolomý, který pátým místem vylepšil své loňské maximum. V minulém ročníku byl sedmý.

Opět se ale stal nejlepším Čechem. "Je to dálkové dobrodružství a konkrétně letos byly konkurence, nasazení a tempo tak obrovské, že každá minuta ztráty rozhodovala. Takže nenaříkám, naopak, jsem šťastný," uvedl Kolomý, který ocenil, že jej jistili další čeští piloti kamionů. Byl totiž jedničkou takzvaného Bonver Dakar Projektu, který sdružoval až na Aleše Lopraise všechny Čechy na startu rallye.

"Ve druhé půlce Dakaru, kdy jsem jel vepředu a ostatní kluci za mnou, jsem cítil jejich velkou podporu. Věděl jsem, že když cokoli budu potřebovat, pomůžou mi. Považuju se za vyrovnaného člověka, ale tato podpora mi dodávala ještě více klidu a síly," přiznal.

V samotném závěru musel odrážet útok Lopraise, který nakonec skončil šestý. "Fanoušci se mě ptali, jestli jsem byl nervózní v poslední etapě, kdy byl za mnou nedaleko Aleš Loprais. Nepřipouštěl jsem si to, ale zároveň dobře věděl, že stačí jediný defekt a jsme šestí. My jsme ten defekt nakonec skutečně dostali, ale dojeli jsme včas a stali se podruhé nejlepší českou posádkou Dakaru," radoval se Kolomý.

"Bylo to všechno v minutách, a když se vyskytl nějaký problém, museli jsme s ním bojovat hned další etapu, prostě to byl těžký závod," dodal Kolomý.

Je nám líto, video expirovalo.
Dakar skončil. Pabiška je šťastný, Loprais se těší na příští rok
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články