Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Klymčiw se nevzdal. Na Dakaru bude, byť ne jako závodník

Těžké zranění mu chuť nevzalo. Ondřej Klymčiw se opět objeví na Rallye Dakar, byť ne jako aktivní účastník, ale jako manažer vlastního týmu. Závodit mu nedovolí zdravotní stav po lednové nehodě, přestože už se postupně vrátil i do tréninkového procesu. Podobu a složení týmu Klymčiw Racing představí v nejbližších dnech, v nové roli chce využít bohaté zkušenosti a kontakty.

Ondřej Klymčiw
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Mám za sebou poslední kontrolu a bylo mi doporučeno nestartovat na nadcházejícím ročníku Dakaru. Mrzí mě to, ale (jsem rád, že) můžu chodit. Jedu jako manažer svého týmu," uvedl Klymčiw.

Třiatřicetiletý motocyklista měl v třetí etapě letošního ročníku těžkou havárii, při níž si poranil obratle. Absolvoval několik operací a řadu týdnů strávil v nemocnicích v Limě a v Praze. Po dlouhé léčbě ale už začal postupně trénovat a zvyšoval intenzitu.

"Vše bylo na dobré cestě k uzdravení, zranění vypadalo, že se hojí dobře. Bohužel se při poslední lékařské kontrole ukázalo, že jeden obratel ještě není úplně srostlý," vysvětlil tým v tiskové zprávě, proč musel Klymčiw znovu přepnout do klidového režimu a smířit se s pasivní účastí na slavné soutěži v Jižní Americe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články