Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Engel skákal kvůli kontrolnímu bodu jako kamzík, Brabce zasypali diváci kamením

Navigační faux pas si ve třetí etapě Rallye Dakar prožili motocyklisté. Pořadatelé totiž udělali chybu v roadbooku, který jim rozdali krátce před startem. Většina závodníků proto strávila závěr 404kilometrového úseku převážně neúspěšným hledáním kontrolního bodu. Organizátoři se následně omluvili a zmíněnou část zrušili.

Jan Brabec na Rallye Dakar 2020
zdroj: PR autor: Big Shock Racing

"V GPS mi chyběl jeden kontrolní bod, který neměl nikdo. Hledal jsem ho a nakonec tam nebyl, respektive byl na nějaké kamenité hoře, na kterou se nedalo dostat, i když jsem to zkoušel zleva i zprava. Skákal jsem tam po šutrech jako kamzík," popsal aktuálně dvaadvacátý Milan Engel.

"Strávil jsem tam asi čtyřicet minut a stálo mě to dost nervů. Snad se organizátoři v tomto směru v následujících etapách zlepší a my budeme v klidu závodit dál," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Motocyklisté řešili ve 3. etapě komplikace s kontrolním bodem

Na šestadvacátou pozici poskočil Engelův týmový kolega Milan Michek, jenž si třetí pokračování nejnáročnějšího motoristického měření sil i přes komplikace s navigací užil. "Teď je to skvělé, ale pořád mám před sebou hodně práce. Zůstávám nohama na zemi."

"Etapa byla krásná a dlouhá, mám toho opravdu dost i skrz way-point (kontrolní bod) na konci. Všichni ho hledali a znamenalo to solidní komplikaci," konstatoval Michek.

Neukáznění diváci

Po vážném zranění se s letošním ročníkem Dakaru statečně pere i v současnosti třiatřicátý Jan Brabec, který na rozdíl od množství soupeřů nezabloudil. "Navigačně to bylo úplně v pohodě, ale čtyřikrát jsem musel zvednout motorku po pádu," uvedl s úsměvem.

Problém však během dlouhého úseku neminul ani jeho. "Diváci podél trati po mně házeli šutry. Nahlásili jsme to organizátorům a uvidíme, co s tím budou dělat," zakončil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články