Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Enge měl technické potíže a dojel ve tmě, ale říká: Konečně jsem si to vychutnal

Hned v první etapě Rallye Dakar zjistil automobilový jezdec Tomáš Enge, že ho při premiéře na slavném závodu nečeká nic jednoduchého. Jediný Čech, který se představil v mistrovství světa formule 1, ztratil v úvodní etapě po technických problémech více než pět hodin.

Tomáš Enge
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Konečně jsem si to vychutnal. Stalo se to, před čím mě všichni varovali. Dakar je prostě dlouhý a nevyzpytatelný," řekl Enge, který startuje společně s Vlastimilem Tošenovským s buggynou Can-Am v kategorii "lehkých" prototypů.

Pilot týmu Buggyra Zero Mileage Racing měl v neděli potíže od začátku. "Ještě nevíme, kde je přesně problém, ale auto jelo od začátku jen na zadní pohon a zřejmě kvůli tomu se přehřívaly zadní poloosy – praskla jedna, pak i druhá," popsal Enge.

Ve výsledkové listině proto dlouho scházel. "Třicet kilometrů před cílem jsme museli udělat provizorní opravu, která nám zajistila to, že jsme dojeli. A i když s velkou ztrátou, tak pokračujeme dál," podotkl Enge.

Čtyřiačtyřicetiletý jezdec, jenž před Dakarem neabsolvoval žádnou dálkovou rallye, ale neztrácí dobrou náladu. "O to větší zábava to teď bude," dodal Enge, který dopředu avizoval, že letos chce hlavně získávat zkušenosti.

Příležitost bude mít už dnes, kdy účastníky rallye čeká 685 km dlouhá trasa z Biši do Vadí ad-Davásir, z níž 457 km bude tvořit rychlostní zkouška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články