Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dakar se přece jen pojede v Peru. Organizátoři se dohodli s tamní vládou

Původní plán byl potvrzen, obavy byly zahnány. Příští ročník slavné Rallye Dakar se přece jen pojede v jihoamerickém Peru, jak se předpokládalo. Organizátoři závodu se dohodli s vládními zástupci a další ročník tak odstartuje 6. ledna 2019.

Martin Prokop na Rallye Dakar
zdroj: ČTK/PR/Martin Prokop Official Media

"Dakar byl dnes prohlášen peruánskou vládou za událost národního zájmu. Uvidíme se 6. ledna na startu," uvedli pořadatelé na twitteru.

Dohodu potvrdila i peruánská média, podle kterých pořadatelská organizace ASO dosáhla s vládou dohody. "Vynaložíme veškeré úsilí na to, aby se Dakar konal. Je to nejdůležitější událost a je zřejmé, že přitahuje pozornost na Peru," uvedl předseda vlády César Villanueva.

O možných problémech se začalo mluvit před týdnem, kdy Villanueva uvedl, že vláda musí zvážit, zda má dostatek financí, aby se legendární soutěž na jeho území konala. Peru mělo podle webu gestion.pe zaplatit ASO poplatek šest milionů dolarů, dalších 25 milionů ale musí investovat do infrastruktury, bezpečnosti nebo logistiky.

Již dříve z ekonomických důvodů odstoupili ze spolupráce s Dakarem pro rok 2019 představitelé Chile a bylo jasné, že rallye nezavítá ani do Argentiny, Bolívie a Ekvádoru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články