Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Dakar se pojede za přísných hygienických opatření, za nakažené závodníky budou moci zaskočit náhradníci

Povinné očkování proti chřipce, nejméně tři negativní testy na koronavirus ještě před startem a důsledná izolace závodníků. Účastníci příštího ročníku Dakarské rallye se seznamují s přísným hygienickým manuálem soutěže, která se v lednu pojede znovu v Saúdské Arábii.

Je nám líto, video expirovalo.
Účastníci Dakaru se seznamují s manuálem, Macík nemá pro jisté situace řešení

Tento týden přišel všem týmům přihlášeným do 43. ročníku Dakarské rallye podrobný hygienický manuál k soutěži. Je v něm i povinnost pro všechny účastníky absolvovat očkování proti chřipce.

"Symptomy s covidem-19 jsou dost podobné, takže v případě, že někdo bude mít příznaky, tak bude jasné, že se jedná o covid a ne o chřipku," uvedl manažer týmu Buggyra Jan Kalivoda.

Přestože je v manuálu omezen styk účastníků rallye s kýmkoli mimo otestovanou covidově negativní bublinu, budou probíhat další namátkové testy.

Kdokoli pozitivně testovaný musí soutěž opustit a na jeho místo může zaskočit náhradník. V případě posádek to ale může být problém.

"Musím se přiznat, že zatím alternativu nemám. Protože kdo bude schopen vystřídat mě, navigátora i mechanika? Nikoho takového nemám a myslím, že ho nebude mít ani žádný jiný tým, pokud něco takového nastane," přiznal pilot Big Shock Racingu Martin Macík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články