Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Buggyra nasadí na Dakar dva vozy, Kolomého doplní Valtr

Praha - Tým Buggyra bude i nadále spolupracovat s automobilkou Tatra Truck, na příští Rallye Dakar navíc nově nasadí dva vozy. Martina Kolomého doplní Jaroslav Valtr, který už má s legendární soutěží zkušenosti. "Jedná se o zkušeného jezdce se třemi dakarskými angažmá. Má vysoké ambice, jsme proto přesvědčeni, že s Martinem vytvoří silný a perspektivní tým," řekl týmový manažer Jan Kalivoda. Kamion vychází z aktuální modelové řady T815.

Valtr s Buggyrou již v minulosti spolupracoval, v roce 2014 měl ve svém liazu motor Gyrtech od roudnického týmu. "Bylo vidět, že kluci mají velké ambice na Dakaru jednou uspět. Řekl jsem si, že pokud se Dakaru zúčastním, tak v barvách týmu, který bude garancí nejvyšší možné profesionality. Spojení Tatra - Buggyra je toho zárukou," uvedl Valtr.

Nový člen týmu bude mít k dispozici kamion s označením Phoenix. "Bude nabitý novými technologiemi a vylepšený o zkušenosti, které jsme získali jak během Dakaru, tak na posledních testováních. Věřím, že to bude obrovský posun," dodal technický ředitel Buggyry Robin Dolejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články