Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brabec: Byl to pro mě nejtěžší Dakar, ale výsledek je báječný

Nejlepší výsledek při svém pátém startu na Rallye Dakar si letos připsal motocyklista Jan Brabec. Osmatřicetiletý český reprezentant si tak trochu spravil chuť po loňském nezdaru, kdy slavnou soutěž po technických problémech dojel jen mimo hlavní pořadí. Tentokráte jej pád ani technika nezastavily a do cíle dojel na 23. místě.

Jan Brabec
zdroj: Panoramic autor: Eric Vargiolu

"Každopádně to byl nejtěžší Dakar, jaký jsem jel. Pořadatelé splnili všechna varování, pokud jde o náročné terény i navigaci. Tím, že jsem dojížděl brzo a nikde neublížil motorce, tak jsme s tátou a mechanikem zvládali všechno včas a bez velkých stresů," řekl Brabec po návratu do Česka.

Jezdec týmu Strojrent Racing se v průběhu dakarské rallye stabilně držel ve třetí desítce průběžného pořadí a problémů měl jen minimum.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy českých závodníků po poslední etapě Dakaru

Nepříjemnost se objevila v deváté etapě, kdy jsem se praštil o navigační věž, až mi tekla z obličeje krev. Byla to velká rána a bylo těžké se zbytek etapy soustředit," přiznal Brabec.

Bezprostředně po etapě napsal na instagram, že dostal ránu jako od Rockyho. "Ale sranda je a to je hlavní," pousmál se.

Dosavadním Brabcovým maximem na Dakaru bylo 34. místo z roku 2019, s letošním výsledkem je tak maximálně spokojený.

"Třiadvacáté místo v cíli je báječné," řekl bývalý úspěšný motokrosař, jenž se cross country rallye věnuje od roku 2017.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články