Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rallye Český Krumlov zasáhla smrt, zemřel navigátor Zimolka

Český Krumlov - Tragédie zasáhla sobotní Rallye Český Krumlov. Následkům zranění po havárii ve dvanácté rychlostní zkoušce podlehl navigátor Aleš Zimolka. Spolujezdec pilota Petra Pelecha zemřel ve večrních hodinách v českobudějovické nemocnici, kam byl letecky převezen okamžitě po nešťastné nehodě.

Martin Prokop
zdroj: AP autor: Tom Hevezi

K nehodě vozu Honda Civic Type-R došlo po poledni v osadě Cetviny, kde automobil narazil do kostela. Zimolka byl převezen letecky do nemocnice v Českých Budějovicích, kde vyšetření prokázalo vnitřní zranění. Ani operace pacientův život nezachránila a ve večerních hodinách na anesteziologicko-resuscitačním oddělení zemřel.

"Po několika hodinách svůj boj o život bohužel prohrál," uvedl na webu Rallye Český Krumlov ředitel soutěže Jindřich Kunc. V dubnu bylo Zimolkovi 49 let, v automobilových soutěžích debutoval v roce 2006.

V českobudějovické nemocnici je s blíže nespecifikovaným poraněním také řidič. Nemocnice v sobotu večer informovala o úmrtí účastníka rallye jihočeskou policii, která podle své mluvčí Štěpánky Uhlířové zjišťuje všechny okolnosti události. V domácím šampionátu jde o druhou havárii se smrtelnými následky za posledních třináct měsíců. Vloni v dubnu zahynul při Rallye Šumava pilot Jiří Skoupil. Soutěž tehdy byla zrušena. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Krumlov
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články