Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Rallye Český Krumlov zakončí český šampionát

V netradičním listopadovém termínu se uskuteční od dneška do neděle Rallye Český Krumlov, která zakončí mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Populární soutěž se měla jet v květnu, ale pořadatelé se ji rozhodli přesunout na podzim, protože věřili, že bude příznivější koronavirová situace. To se sice nenaplnilo, i tak se ale rallye může uskutečnit s diváky u tratí, což bylo hlavním motivem změny termínu.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Český Krumlov zakončí český šampionát

Favoritem rallye bude již jistý domácí šampion Jan Kopecký, který závod vyhrál šestkrát v kariéře a pětkrát v řadě. Loni se soutěž nekonala. Na startu bude tentokrát chybět Filip Mareš, jehož druhé místo v mistrovství ČR se již také nemůže změnit. V Českém Krumlově bude ale ve hře celkové třetí místo, o které usilují Jan Černý, Dominik Stříteský, Václav Pech a teoretickou šanci má i Miroslav Jakeš.

Centrem rallye bude výstaviště v Českých Budějovicích, kde se v pátek uskuteční i úvodní divácká rychlostní zkouška, která se poprvé pojede za tmy. Dalších jedenáct erzet se uskuteční v sobotu a v neděli. Cíl je tradičně v Jelení zahradě pod zámkem Český Krumlov. Součástí akce, která slaví 50 let od svého vzniku, bude i bohatý doprovodný program.

Průběžné pořadí MČR (redukovaný počet bodů):

1. Kopecký 315,5, 2. Mareš 241, 3. Černý (všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) 168, 4. Stříteský (Škoda Fabia R5) 140, 5. Pech (Ford Focus WRC) 139, 6. Jakeš (Škoda Fabia R5) 134,5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články