Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rallye Bohemia vede po první etapě Kresta

Mladá Boleslav – První etapu Rallye Bohemia ovládl šestinásobný vítěz této tradiční soutěže s centrem v Mladé Boleslavi Roman Kresta s vozem Škoda Fabia. Lídr průběžného pořadí mezinárodního mistrovství České republiky vede po devíti z patnácti rychlostních zkoušek o 17,7 sekundy před Belgičanem Freddym Loixem, jenž má vůz stejné značky. V neděli čeká na posádky zbývajících šest rychlostních zkoušek, cíl v Mladé Boleslavi se očekává kolem 16. hodiny.

Kresta vyhrál dnešních úvodních pět erzet a vypracoval si téměř pětadvacetisekundový náskok, který lídr seriálu IRC nejrychlejšími časy v následujících třech testech v závěru dne o něco stáhl.

Třetí místo patří s odstupem 33,2 sekundy Pavlu Valouškovi na peugeotu, čtvrtý Václav Arazim s mitsubishi ztrácí více než dvě a čtvrt minuty. Hned v první erzetě skončila soutěž pro jednoho z favoritů Václava Pecha, jenž musel odstoupit kvůli problémům s poloosou svého lanceru.

Kresta může v případě dobrého výsledku na Rallye Bohemia výrazně zvýšit své vedení v domácím šampionátu. Nahrává mu neúčast druhého v pořadí Jana Kopeckého, jehož spolujezdec Petr Starý ještě není zdravotně v pořádku po nehodě před červnovou Ypres Rallye.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články