Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První velkou akcí na okruhu v Mostu by měly být srpnové závody tahačů

Prvním závodem na Autodromu Most v této sezoně by měla být srpnová Czech Truck Prix. Vedení okruhu je připraveno uspořádat akci evropského šampionátu tahačů i bez diváků či s jejich výrazně omezeným počtem. Kvůli pandemii koronaviru a omezenému provozu dosud přišlo o příjmy ve výši téměř 15 milionů korun.

"Autodrom se stejně jako republika a celý svět nachází v situaci, kterou jsme nezažili, a která je pro nás nová. Snažíme se s tím vyrovnat a pracovat v těchto velmi omezených podmínkách," řekl předseda představenstva společnosti Autodrom Most Josef Zajíček.

Areál okruhu je sice již částečně otevřený, v minulých týdnech však přišel o řadu soukromých akcí zejména zahraničních klientů.

"V březnu jsme měli na každý den naplánovanou akci. Snažíme se se všemi individuálně komunikovat, abychom našli náhradní termíny, náhradní řešení. Abychom si zachovali jejich přízeň," řekl Zajíček s tím, že i pro zástupce Autodromu je těžké se orientovat ve vládních restrikcích.

Aktuálně již na okruhu za přísných hygienických podmínek některé týmy trénují a testují. Na novou sezonu se zde například připravovala Buggyra. "Snažíme se zastavená kola roztočit, aby se zde něco dělo a co nejrychleji jsme se dostali do normálního provozu," řekl Zajíček.

Zároveň se zástupci státu jednají o podmínkách, za kterých by v Mostě mohly trénovat a testovat zahraniční týmy. "Jsme schopni si je vyzvednout na hranicích, koridorem je sem přivést a po celou dobu budou v areálu," podotkl.

Vedení Autodromu i nadále počítá s tím, že součástí sezony budou všechny tři velké plánované akce - závod ME tahačů, šampionát supersportovních vozů ADAC GT Masters a NASCAR Show.

"První akcí na okruhu by měla být na konci srpna Czech Truck Prix, kterou plánujeme uspořádat tak, jak jsme chtěli od začátku. Samozřejmě, že sledujeme situaci, ale věříme, že se nám to podaří," uvedla obchodní a marketingová ředitelka Autodromu Jana Svobodová.

Termín závodů ADAC a NASCAR se ale změní. "Jsme na 90 procent domluvení, že se u nás obě akce pojedou a je zde i varianta, že by se tak stalo společně," řekla Svobodová.

ADAC GT Masters by se měl uskutečnit na přelomu října a listopadu, NASCAR maximálně o dva týdny později. "Jednáme s pořadateli i zástupci dalších okruhů. Ve složité situaci jsou všichni, všichni dávají dohromady nové kalendáře," podotkla Svobodová.

Mostečtí pořadatelé věří, že na hlavní závody budou moct přijít i fanoušci, jsou však připraveni i na variantu, že bude počet diváků na akcích i nadále vládou omezen. "Divácká kulisa je důležitá, ale musíme se podřídit restrikcím. Jsme připraveni závody absolvovat i před prázdnými tribunami," řekl Zajíček.

Se ztrátami se Autodrom snaží bojovat i překlenovacími úvěry či akcionářskou půjčkou. "Pracujeme na variantách, jak se z toho dostat. Autodrom Most je tady 40 let a přežije i tento problém. Jen potřebujeme vidět světlo na konci tunelu a to začínáme vidět," dodal Zajíček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články