Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První tréninky po koronavirové pauze ovládli ve Spielbergu Hamilton s Bottasem

Prvními tréninky na Velkou cenu Rakouska začal nový ročník mistrovství světa formule 1, vynucená koronavirová přestávka však příliš změn nepřinesla. Nejrychlejší byl v obou trénincích obhájce titulu Lewis Hamilton před týmovým kolegou z Mercedesu Valtterim Bottasem.

Lewis Hamilton
zdroj: DPA

Hamilton na okruhu ve Spielbergu, kde se pojede i příští týden, dopolední trénink vyhrál časem 1:04,816 a ve druhém byl ještě o pět desetin rychlejší. Krok s ním dokázal držet jen Bottas, jenž dopoledne zaostal o čtyři desetiny a odpoledne o dvě.

"Bez pochyby to vypadá dobře, ale těžko dělat nějaké zásadní závěry na základě tréninku. Soupeři mohli zkoušet různá natavení, takže se na výsledky dívám s velkou rezervou. Uvidíme, jestli ještě dokážeme auto vylepšit," citoval Hamiltona server BBC.

Ve druhém, rychlejším tréninku byl třetí Sergio Pérez, jezdec stáje Racing Point za Hamiltonem zaostal o šest desetin. Těsně za ním skončil čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel z Ferrari, který dnes slaví 33. narozeniny, a vylepšil dvanáctou příčku z dopoledne.

Až osmou příčku obsadil vítěz předchozích dvou závodů v Rakousku Max Verstappen. Pilot domácí stáje Red Bull na první místo ztratil jednu sekundu a oproti dopolednímu tréninku si pohoršil o pět míst. Nedařilo se ani Charlesi Leclercovi, který na dopolední desáté místo navázal devátou příčkou.

Je nám líto, video expirovalo.
V Rakousku se čtyřměsíčním zpožděním odstartuje formule 1

Monacký pilot potvrdil, že Ferrari nepřijelo do Rakouska v optimální formě. Už dopředu avizovalo, že technické nedostatky vozů se mu podaří vyřešit až pro třetí závod sezony v Maďarsku. Tréninky byly pro piloty prvními společnými jízdami od tradičních únorových testů v Barceloně.

Mistrovství světa mělo odstartovat už v březnu v Austrálii, ale kvůli pandemii koronaviru bylo sedm závodů z původních 22 zrušeno a v upraveném kalendáři je zatím jen osm Velkých cen. Trénink provázela přísná opatření proti šíření koronaviru, na který se musejí účastníci šampionátu pravidelně testovat. Stáje nesmějí přijít do vzájemného kontaktu, všichni včetně mechaniků v depu musejí nosit roušky a závody se do odvolání pojedou bez fanoušků.

"Vypadá to, jako bychom byli v nemocnici se všemi těmi maskami a ochrannými pomůckami. Ale jinak všechno probíhá víceméně jako obvykle," uvedl šéf Red Bullu Christian Horner. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články