Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První etapu Monte Carla vyhrál po Latvalově nehodě Loeb

Valence (Francie) - Osminásobný světový šampion Sébastien Loeb z Francie zvládl nejlépe vstup do Rallye Monte Carlo, úvodního závodu nové sezony. Současný král světové rallye vede po první etapě slavné soutěže, která se do seriálu vrátila po čtyřech letech, s náskokem více než minuty na Španěla Daniela Sorda. Třetí místo patří po úvodních čtyřech měřených testech Petteru Solbergovi z Norska.

Sébastien Loeb
zdroj: AP autor: Tom Hevezi

Loeb, který se v monackém království radoval z pěti triumfů a nejrychlejší byl i v roce 2008, kdy se rallye naposledy jela jako součást MS, vyhrál úvodní měřený test, ale poté jej předčil Fin Jari Matti Latvala. Nová jednička továrního týmu Ford si totiž na první dopolední sekci zvolila lepší pneumatiky a porazila Loeba o 52 sekund.

Francouzský pilot ale poté vyhrál třetí a čtvrtou erzetu a vrátil se zpět do čela. Hlavně ale proto, že Latvala havaroval a 80. ročník slavné rallye pro něj podle všeho skončil. Loebovi se tak zřejmě otevřela cesta za další výhrou v MS, Latvala měl být podle papírových předpokladů jeho hlavním soupeřem v boji o první místo.

Čech Martin Prokop startující se speciálem WRC je po první etapě třináctý se ztrátou 7:31 minut na Loeba. Devětadvacetiletého jezdce Czech Ford National týmu připravily o lepší výsledek problémy na druhém testu, kde vyjel mimo trať a ztratil přes čtyři minuty. Jinak Prokop zajížděl časy na začátku druhé desítky pořadí. 

Ve velmi dobrém světle se na úvod rallye ukazuje Francouz Sébastien Ogier, který startuje s vozem Škoda Fabia S2000. Loňský Loebův kolega a nově tovární jezdec Volkswagenu je průběžně čtvrtý a až za ním je například i Fin Mikko Hirvonen absolvující premiérový start v barvách továrního týmu Citroën.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články