Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

První etapu Jänner rallye vyhrál Hänninen

Freistadt (Rakousko) - Fin Juho Hänninen z továrního týmu Škoda vyhrál první etapu Jänner rallye, úvodního dílu mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. V čele sněhové soutěže v Rakousku má po deseti rychlostních zkouškách náskok 13 sekund před domácím jezdcem Raimundem Baumschlagerem, třetí je s půlminutovou ztrátou nejlepší Čech Jan Kopecký.

Posádka Juho Hänninen a Andreas Mikkelsen
zdroj: http://rallyazores.blogspot.com/

Hänninen se po opatrnějším začátku, kdy na sněhu nabral více než minutovou ztrátu, posouval ve výsledkové listině vzhůru a v posledním měřeném testu předstihl i dlouho vedoucího Baumschlagera.

"Ranní start nebyl z nejlepších. Přestože jsme se těšili na sníh, fungovali jsme jako pluh pro ostatní. Pak se však podmínky na trati srovnaly, byly pro všechny podobné a my jsme již mohli předvést naši jízdu," uvedl Hänninen a poukázal na fakt, že startoval s číslem 1 jako první.

Podobně vyšel závěr etapy i Kopeckému, který v souboji nejrychlejších českých jezdců o půl minuty předčil Václava Pecha. Za dalšími dvěma Rakušany je pak v celkovém pořadí sedmý Pavel Valoušek.

"Začátek soutěže nebyl ideální. Od druhé sekce, kdy již byla trať trochu projetá, to však bylo dobré a nebýt malého zaváhání, mohli jsme být ještě o něco výše. Zítra nás čeká ještě náročný den, podmínky jsou opravdu zrádné," prohlásil Kopecký.

Na startu Jänner rallye, která je po čtyřech letech součástí českého šampionátu, se nakonec objevilo 18 českých posádek. Z favoritů chyběl jen obhájce titulu Roman Kresta. V sobotu soutěž zakončí zbývajících osm rychlostních zkoušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články