Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První etapu Finské rallye ovládl Breen, lídr MS Ogier je až sedmý

První etapu Finské rallye vyhrál Ir Craig Breen s vozem Hyundai. Nejrychlejší muž dvou ze šesti pátečních erzet má v čele náskok 2,8 sekundy před estonským týmovým kolegou Ottem Tänakem, jenž na rychlých tratích v okolí Jyväskylä útočí na třetí vítězství za sebou.

Craig Breen
zdroj: ČTK/Panoramic/Nikos Katikis

Nejlepším jezdcem týmu Toyota sídlícího ve Finsku je na třetím místě Brit Elfyn Evans, který na Breena ztrácí 6,1 sekundy. Až sedmý s více než půlminutovým odstupem je zatím lídr šampionátu Sébastien Ogier z Francie, který si může teoreticky už tento víkend zajistit osmý titul mistra světa. Do desátého z dvanácti dílů MS vstupoval Ogier s náskokem 44 bodů před Evansem.

Je nám líto, video expirovalo.
První etapu Finské rallye si podmanil Breen

Z dvojice českých jezdců s vozy kategorie R5 je na tom po úvodním dnu lépe Martin Prokop v fordu, jemuž patří 26. místo. Debutant v šampionátu Martin Vlček s hyundaiem je dvě příčky za ním.

V sobotu rallye pokračuje devíti rychlostními zkouškami a vyvrcholí čtyřmi testy v neděli.

Finská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Breen, Nagle (Ir./Hyundai i20) 43:51,3, 2. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -2,8, 3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -6,1, 4. Lappi, Ferm -6,7, 5. Rovanperä, Halttunen (všichni Fin./Toyota Yaris) -7,9, 6. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -31,3, ...26. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta R5) -6:37,7, 28. Vlček, Jugasová (ČR/Hyundai i20 R5) -10:22,0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články