Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

První etapu Britské rallye vyhrál Loeb těsně před Hirvonenem

Cardiff – Po první etapě závěrečné Britské rallye dělí oba rivaly v boji o titul mistra světa necelá sekunda. V čele soutěže je po třech rychlostních zkouškách Francouz Sébastien Loeb s citroënem, který má na finského jezdce Fordu Mikko Hirvonena náskok sedmi desetin sekundy.

Sébastien Loeb
zdroj: AP

Rallye ve Walesu rozjel nejlépe druhý člen továrního týmu Ford Jari-Matti Latvala, jenž vedl po úvodních dvou testech dlouhých 4,7 km o necelou sekundu. Třetí zkoušku na 15,7 km ovládl Hirvonen o 2,3 sekundy před Loebem a oba adepti na titul se posunuli do čela. Třetí Latvala ztrácí 3,1 sekundy.

Také v šampionátu je první Loeb, který útočí na osmý titul za sebou. V Británii nenašel přemožitele v minulých třech letech. "Bylo to dobré, ale je hodně bláta a přilnavost se hodně mění," zhodnotil úvodní díl bitvy o titul Loeb. Hned v první erzetě havaroval jeho týmový kolega a krajan Sébastien Ogier, který vyjel z trati, naboural do zdi a ulomil kolo.

Martin Prokop při své premiéře za volantem vozu Ford Fiesta WRC figuruje po úvodní etapě na dvanácté pozici, od první desítky ho dělí zhruba 14 sekund. Na trati ho zlobily potíže s autem. "Šílené, měli jsme problémy se světly. Skoro nic jsme neviděli, nemělo to nic společného se závoděním," popsal. Se špatnou viditelností zápolil i další český účastník Martin Semerád, který jede šampionát produkčních vozů. "Museli jsme v mlze zvolnit," přiznal jezdec, který je pátý ve své kategorii.

Výsledky Britské rallye

1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) 14:38,0,

2. Hirvonen, Lehtinen -0,7,

3. Latvala, Anttila (všichni Fin./Ford Fiesta RS) -3,1,

4. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citroën DS3) -11,9,

5. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Mini John Cooper) -18,7,

6. Sordo, Del Barrio (Šp./Mini John Cooper) -27,3,

...12. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -52,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články