Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Prokopovi bude pomáhat na Rallye Dakar Ouředníček

Elitní český automobilový jezdec Martin Prokop bude na nadcházející Rallye Dakar úzce spolupracovat s Tomášem Ouředníčkem. Oba pojedou v barvách Prokopova týmu MP Sports a Ouředníčkovým úkolem bude v případě problémů jedničce týmu, pokud to bude možné, pomoct.

Martin Prokop na Rallye Dakar
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Nicolas Aguilera

"Ihned po skončení (letošního) Dakaru jsem říkal, že pro boje na špici je potřeba mít v týmu víc než jedno auto, abychom si mohli vypomoct v těžkých chvílích. O tom, že takové chvíle často nastanou, všichni víme a to, že jezdci z top 20 si vzájemně nepomáhají ve vidině vlastního výsledku, je také fakt," uvedl Prokop.

Ouředníček pomohl Prokopovi již letos, když jihlavského jezdce zastavily technické problémy. Krajan jej následně dotáhl až k servisním kamionům.

"Je to skvělá zkušenost. Bez jeho odtahu k týmovým mechanikům bychom tam stáli ještě teď. Na Dakar 2019 jsme postavili novou evoluci Raptoru F-150, takže prověřený Shrek je k dispozici právě druhé týmové posádce," řekl Prokop.

V minulém ročníku Dakaru obsadil sedmé místo, čímž v kategorii automobilů vyrovnal české maximum Miroslava Zapletala z roku 2009. Zapletalovi tehdy jako navigátor pomáhal právě Ouředníček.

"Martin Prokop je velmi dobrý a zkušený jezdec, poskládal kolem sebe opravdu špičkový tým a nabídku, abychom s ním jeli jako druhá posádka, jsme nemohli odmítnout. Náš úkol bude samozřejmě pomáhat Martinovi a společně máme určitě šanci na úspěch," uvedl Ouředníček.

Dosud závodil v barvách mezinárodního týmu South Racing, kde nyní skončil. "Bylo to trochu choulostivé jednání, ale dohodli jsme se korektně," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články