Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Prokop ve Švédsku poskočil na deváté místo, i nadále vede Ogier

Karlstad (Švédsko) – I po druhém dni vládne Švédské rallye Sébastien Ogier na volkswagenu. Devětadvacetiletý Francouz má po 16 rychlostních zkouškách na druhého krajana a devítinásobného mistra světa Sébastiena Loeba výhodu 26,9 sekundy, Loeb jeho náskok z pátku snížil o pět vteřin. Nejlepší český jezdec Martin Prokop s fiestou si polepšil o jedno místo a je devátý. Na lídra ztrácí osm minut.

Oba francouzští rivalové dnes vyhráli po třech testech. Jedno dílčí prvenství si připsal další pilot Volkswagenu Jari-Matti Latvala z Finska, přesto přišel v průběhu dne o třetí místo, na které se před obhájce prvenství posunul Mads Östberg z Norska. V nedělních šesti zbývajících zkouškách bude Östberg za volantem fiesty hájit v severském souboji šestisekundový náskok, za Loebem zaostává o půl minuty.

Prokop si oproti pátku o místo polepšil, ale v neděli bude odrážet útok Španěla Daniho Sorda. Tovární jezdec Citroënu měl po pátečních potížích více než dvouminutové manko na českého jezdce, nyní už ztrácí jen 35 sekund.

Švédská rallye, po 2. etapě (16 rychlostních zkouškách):

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) 2:18:22,8, 2. Loeb, Elena (Fr., Monako/Citroën DS3 WRC) -26,9, 3. Östberg, Andersson (Nor./Ford Fiesta RS WRC) -57,7, 4. Latvala, Antilla (Fin./Volkswagen Polo R WRC) -1:03,8, 5. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS WRC) -1:43,5, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS WRC) -3:16,2, ...9. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -7:56,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články