Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Prokop v Humpolci testoval nové pneumatiky

Humpolec - Martin Prokop vyrovnal pátým místem na Portugalské rallye nejlepší český výsledek v mistrovství světa, jakého dříve dosáhli Roman Kresta a Jan Kopecký. Na další podnik šampionátu, Argentinskou rallye, se připravoval na autokrosové trati v Humpolci.

Prokop testuje v Humpolci
zdroj: ČT4

Prokopův test byl zaměřen hlavně na nové pneumatiky určené na šotolinu. "Už mám jasno, jak se ta guma chová, jaké je potřeba nastavení. Vyzkoušeli jsme si i její výměnu, takže si myslím, že nějaké zkušenosti jsme nasbírali," řekl závodník.

Nejen výdrž samotných pneumatik, ale i souhra posádky při jejich případné výměně může rozhodovat o výsledku závodu. Proto se Prokop se Zdeňkem Hrůzou cvičili i v této činnosti. "Když přijede soupeř a já odstartuju za ním, hodně se práší a ztráta dál narůstá. Když vyrazím před ním, tak je to sice hodně nesportovní, on dostane prach, co já mu udělám, ale je to boj a s tím se v rallye musí počítat."

Podle Prokopa je důležité odstartovat do dvou minut. "Čas je pod jednu a půl minuty, což pak dává prostor i pro nestandardní podmínky. Když je to do dvou minut, jsme spokojeni," dodal. I pokus zaznamenaný Českou televizí proběhl v čase pod jednu a půl minuty. Na Argentinu je tedy Prokop v tomto směru připravený.

Je nám líto, video expirovalo.
Prokop je s testy spokojený
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články