Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Prokop s Tománkem jsou po divácké zkoušce v čele Italské rallye

Cagliari (Itálie) - Martin Prokop s Janem Tománkem vyhráli na Sardinii zahajovací rychlostní zkoušku Italské rallye. Úvodní úsek dlouhý 2,5 kilometru zvládli nejrychleji v čase 2:23,7 minuty a přenocují v čele pořadí závodu. Ten má na programu ještě 22 erzet.

Martin Prokop
zdroj: DPA autor: Thomas Frey

Se ztrátou 1,3 sekundy na českou posádku ve Fordu Fiesta skončil druhý Španěl Dani Sordo, jenže dostal penalizaci deset sekund a propadl se na 20. místo. Průběžně druhý tak je Andreas Mikkelsen z Norska, třetí Estonec Ott Tänak. Druhý Čech a tovární jezdec Škody Jan Kopecký figuruje na 18. místě. Třiatřicetiletý pilot se v závodě MS představil poprvé od Mexické rallye v roce 2008.

Francouzský obhájce titulu Sébastien Ogier s volkswagenem zvládl úvodní měřený test v sedmém čase, na Prokopa ztratil 3,4 vteřiny. Na Italské rallye usiluje Ogier o třetí celkové vítězství za sebou a zvýšení už tak obrovského náskoku v čele šampionátu.

Italská rallye, 6. podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po úvodní erzetě (2,5 km):

1. Prokop, Tománek (Ford Fiesta RS) 2:23,7, 2. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R) -1,7, 3. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) a Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) všichni -2,9, 5. Östberg, Andersson (Nor./Citroën DS3) -3,3, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) -3,4, ...18. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) -10,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články