Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Prokop klesl pořadím i přes jednu vyhranou erzetu

Mikolajki (Polsko) - Po první etapě vede pořadí Polské rallye francouzský jezdec Sébastien Ogier. Český závodník v seriálu Martin Prokop klesl na třináctou pozici a výš mu nepomohlo ani vítězství v závěrečné rychlostní zkoušce dne.

Martin Prokop v Polsku
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Až do šesté erzety vedl Estonec Ott Tänak s fordem, pak ho ale předstihly volkswageny,
v nichž jedou i druhý Andreas Mikkelsen z Norska a třetí Fin Jari-Matti Latvala. Rozdíly v čele jsou minimální, Ogier vede o dvě vteřiny a první od sedmého vozu nedělí ani tři čtvrtě minuty.

Prokop s fordem zahájil den jako čtvrtý muž průběžného pořadí, jenže první desítku hned opustil. "Nebylo to dobré, nevíme, jak se dostat do rytmu," postěžoval si. "Měl jsem divný pocit, vpředu byl nějaký problém. Moc jsem tomu autu nevěřil," přidal pak po sedmé erzetě.

Poslední měřený test ale dokázal vyhrát, domácí idol Robert Kubica za ním zaostal o tři desetiny sekundy. "Dopoledne to bylo opravdu špatné, ale postupně se to zlepšovalo. Snad nás ta vyhraná zkouška namotivuje na zítřek," dodal Prokop.

Polská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě (9 RZ):

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 1:17:42,5, 2. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R) -2,1, 3. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -10,8, 4. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) -16,7, 5. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -35,9, 6. Kubica, Szczepaniak (Pol./Ford Fiesta RS) -37,4, ...13. Prokop, Tománek (Ford Fiesta RS) -2:30,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články