Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prokop drží v rallye Akropolis dál šestou pozici

Lutraki (Řecko) - Martin Prokop je i po druhé etapě Akropolis rallye šestý. Pilot Fordu se v průběhu třetího dne soutěže posunul krátce na pátou pozici po odstoupení Jevgenije Novikova kvůli poruše, ale v závěru etapy neodolal náporu Madse Östberga z Norska. Na čelo pořadí ztrácí Prokop přes osm minut, Östberg s fordem je před ním o půlminutu.

Martin Prokop s fordem
zdroj: Isifa/EPA

Vede stále mistr světa Sébastien Loeb v citroënu, ale jeho největším rivalem už není Jari-Matti Latvala z Finska. Seveřan je sice se sedmi dílčími triumfy nejúspěšnějším jezdcem, ale ve 14. testu měl defekt a výměnou kola ztratil tři a půl minuty. Kvůli poruše brzd nabral ztrátu i v dalším průběhu a je čtvrtý s téměř pětiminutovým mankem.

S počátkem jeho potíží začal na kluzkých cestách po několika přeháňkách vládnout startovnímu poli týmový kolega z Fordu Petter Solberg a ve třech zbývajících zkouškách se k Loebovi přiblížil na desetisekundový rozdíl. Třetí je Loebův kolega Mikko Hirvonen. V neděli je na programu zbývajících pět rychlostních zkoušek a přes 65 měřených kilometrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články