Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Prokop dojel na úvod Rallye Akropolis šestý

Lutraki (Řecko) – Martin Prokop je po prvním dnu řecké Rallye Akropolis na šestém místě. Průběžné pořadí jedné z nejnáročnějších šotolinových rallye v kalendáři vede Fin Mikko Hirvonen. Na posledním posledním pátečním měřeném testu předstihl osminásobného světového šampiona a lídra průběžného pořadí seriálu Sébastiana Loeba z Francie.

Rallye Akropolis
zdroj: ČTK autor: Petros Giannakouris

Loeb se do čela rallye dostal ve čtvrté erzetě, kdy se mu podařilo předstihnout Fina Jariho-Mattiho Latvalu. V posledním testu jej ale o 39 sekund porazil týmový kolega Hirvonen a dostal se tak do čela. Jednička Citroënu po devíti rychlostních zkouškách ztrácí na Fina 12 sekund. Třetí je o dalších šest sekund zpět Latvala a ve hře o vítězství je i čtvrtý elitní tovární jezdec a Latvalův kolega u Fordu Petter Solberg z Norska, který na Hirvonena ztrácí necelých 30 sekund.

Zbytek startovního pole již ztrácí. Pátý je Jevgenij Novikov a šestý Prokop, jenž se v průběhu dne držel většinou na osmém místě. Na posledním testu ale ztratili Nor Mads Ostberg a Thierry Neuville z Belgie. Prokop zaostává za Hirvonenem o téměř pět minut. Řecká rallye pokračuje v sobotu sedmi rychlostními zkouškami, v neděli je na programu zbývajících pět erzet.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články