Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Prokop bude dál jezdit MS s vozem WRC

Praha - Martin Prokop opět pojede mistrovství světa s vozem kategorie WRC. Po skončení minulé sezony sice uvažoval o tom, že by šampionát opustil nebo přešel do nižší kategorie WRC2, ale nakonec se rozhodl pokračovat se stávajícím vozem Ford Fiesta WRC v elitní třídě. Chce se pokusit vylepšit své maximum v seriálu i historicky nejlepší český výsledek v celkovém pořadí.

Martin Prokop
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Myslím si, že cesta zpět už nemá smysl. Když už jsme jednou vstoupili do královské třídy," uvedl Prokop. Dosavadním maximem dvaatřicetiletého jezdce týmu Jipocar Czech National je čtvrté místo, které by rád překonal, i když si uvědomuje, že to nebude lehké.

Dalším Prokopovým cílem je české celkové maximum, kterým je osmé místo Romana Kresty v roce 2005. "Zabojujeme a zkusíme to. Tolik sezon (v mistrovství světa) už před sebou nemáme," podotkl Prokop, který plánuje absolvovat 12 ze 13 soutěží MS. Nepředstaví se jen v Austrálii.

Prokopovy šance na úspěch by měla zvýšit i skutečnost, že v květnu má dostat k dispozici nový model fiesty. "Pokud to vyjde, bude to skvělé. Už nebude na co se vymlouvat. Tovární auto měl u nás k dispozici naposledy Kresta," uvedl Prokop.

Je nám líto, video expirovalo.
Prokop znovu pojede rallyeové MS s Fiestou WRC
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články