Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Při závodech motocyklových veteránů zahynuli dva lidé

Hořice (Jičínsko) - Při závodech motocyklových veteránů na okruhu v Hořicích na Jičínsku dnes odpoledne zahynuli dva lidé. Při nehodě motocyklu Jawa 500 se sajdkárou přišel o život sedmapadesátiletý muž a jeho sedmadvacetiletá dcera. Pořadatelé závody po tragické nehodě ukončili.

"Závodníci v lesním úseku v zatáčce vyjeli z trati a narazili do stromu. Oba byli na místě mrtví," uvedl policista. Okolnosti a příčiny nehody policie vyšetřuje. "Byla to pravděpodobně jezdecká chyba. Spolujezdec opustil brzo místo na sajdkáře a došlo ke ztrátě stability," uvedl vyšetřovatel Michal Císař. Vedení závodů se odmítlo k nehodě vyjádřit. "Nebudeme vám zatím poskytovat žádné informace," řekl prezident hořického automotoklubu Martin Sodomek.

Na hořické trati se především jezdí známé motocyklové závody 300 zatáček Gustava Havla. O tomto víkendu se na trati jel 17. ročník závodů veteránů Czech Tourist Trophy. K závodům se přihlásilo asi 340 jezdců.

Dnešní havárie není první smrtelnou nehodou na hořickém okruhu. Při loňském ročníku veteránských závodů se při závěrečné ukázkové jízdě historických závodních vozů jednomu autu utrhlo kolo a zasáhlo diváka do hlavy. Dvaašedesátiletý muž zraněním v nemocnici podlehl. V roce 1995 po srážce dvou jezdců zasáhl letící motocykl osmnáctiletého diváka a smrtelně jej zranil.

V sobotu také zahynuli dva závodníci v průběhu Horácké rallye Třebíč. Posádka soutěžní fabie při rychlostní zkoušce poblíž Svatoslavi narazila do stromu, zraněním na místě podlehla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články