Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Premiérovým tréninkům v Austinu jednoznačně dominoval Vettel

Austin - Sebastian Vettel naprosto ovládl tréninkový den před Velkou cenou USA a na zcela nové trati v Austinu ukázal, že je připraven se stát potřetí za sebou mistrem světa. Německý pilot Red Bullu už v prvních jízdách soupeře deklasoval, druhého Lewise Hamiltona z McLarenu porazil o nevídaných 1,418 sekundy.

Sebastian Vettel
zdroj: AP autor: Luca Bruno

Soupeři na jeho dopolední čas nedosáhli ani ve druhém tréninku, zatímco lídr šampionátu se ještě zlepšil na 1:37,718.

Týmový kolega Mark Webber se odpoledne protlačil na celkové druhé místo se ztrátou 757 tisícin sekundy. O dalších osm tisícin pomalejší byl třetí Fernando Alonso, Vettelův jediný rival v boji o titul, který na něj má dva závody před koncem sezony desetibodové manko.

Vettel se v neděli ve své sté Grand Prix může stát předčasně šampionem, pokud získá alespoň o patnáct bodů více než Alonso.

"Pátek se nesmí přeceňovat, ale můžeme být docela spokojení. Zdá se, že tahle trať našemu autu sedí," pochvaloval si Vettel, jehož nerozhodily ani potíže s chladicím systémem, které jej připravily zhruba o dvacet tréninkových kol.

"Nemohli jsme toho najet tolik, co jsme chtěli, ale ještě jsem pak stihl dvě dobrá kola s plnou i prázdnou nádrží. Takže se cítím dobře připravený," dodal Vettel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články