Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Premiéra na dálkové rallye na jedničku. Podmol skončil v Řecku třetí

Skvělou premiéru ve vytrvalostní rallye má za sebou bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu Libor Podmol. V Řecku obsadil třetí místo v podniku, který byl součástí mistrovství Evropy v cross country rallye. Podmol, jenž se chystá na lednový start na slavné Rallye Dakar, nestačil jen na vítězného Macieka Giemzu z Polska a parťáka v týmu Orion Moto Racing Group Milana Engela.

Libor Podmol s motorkou pro Rallye Dakar
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Jsem nadšený. Zjistil jsem, že špička Evropy jede v tempu, které bych časem zvládl. U rallye jezdců jsem si vydobyl respekt," řekl Podmol po absolvování sedmidenní soutěže, v níž se dvakrát prosadil na stupně vítězů a jednou se radoval z prvenství v etapě. Za nejrychlejším Giemzou zaostal celkově o 1:24 hodiny. Engla dělilo od vítězství osmnáct minut.

"Věděl jsem, že navigace během jízdy mě baví, je to pro mě taková stolní hra pro velké kluky. Jen jsem si myslel, že budu mnohem pomalejší než třeba Milan Engel. Ale já nikdy nebyl v trénincích dobrý, nechtěl jsem v nich riskovat," uvedl Podmol, který se patrně stal prvním freestyle motokrosařem s medailovým úspěchem v dálkových soutěžích.

"Bylo skvělé uspět v tomto prostředí. Přece jen jsem závodil proti chlapům, kteří vypadají jako hory," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články