Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pražský rallyesprint bude mít centrum v Chuchli

Praha - Pražský rallyesprint, automobilová soutěž tradičně uzavírající domácí motoristickou sezonu, bude mít letos premiérově centrum na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. Ve všech předešlých 16 ročnících bylo zázemí umístěno na Strahově u stadionu Evžena Rošického, letos však museli pořadatelé udělat změnu. Rallyesprint se uskuteční v sobotu 3. prosince.

Rallye - ilustrační foto
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Probst

"Dalo se dohromady více faktorů, které negativně ovlivnily možnost opět postavit servis na Strahově a závodit zde. Probíhají tady na několika místech stavební práce, navíc stadion měla původně využívat i fotbalová reprezentace," uvedl ředitel rallye Petr Mihule.

S ohledem na protahující se jednání se tak pořadatelé rozhodli centrum rallye přesunout do Chuchle, kde se v minulosti již jezdila i rychlostní zkouška. Byla zrušena i oblíbená erzeta na Strahově, kterou každoročně navštěvovalo několik tisíc diváků.

"Uvidíme, jak změny ocení diváci, ale jezdcům a partnerům týmů by mělo spíše vyhovovat to, že rallye bude daleko kompaktnější a vše bude na jednom místě. Můžeme všem také nabídnout daleko lepší zázemí v prostorách tribuny," řekl Mihule. Na dostihovém závodišti se pojedou i čtyři rychlostní zkoušky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články