Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Povedený český den. Šonka byl v kvalifikaci třetí, Kopfstein slaví titul

Spielberg (Rakousko) – Lepší den čeští piloti v rámci "letecké formule 1", seriálu Red Bull Air Race ještě nezažili. Martin Šonka v kvalifikaci na nedělní závod na A1 Ringu obsadil bronzovou příčku, čímž si vytvořil osobní maximum. Petr Kopfstein se pak díky vítězství stal novým světovým šampionem v nováčkovské kategorii Challenger. Přímý přenos nedělního závodu sledujte od 14:30 na našem webu.

Martin Šonka
zdroj: ČTK/PAP autor: Adam Warzawa

Kopfstein, jehož dosavadním nejlepším umístěním byla dvě druhá místa, dominoval již v kvalifikaci a svoji formu potvrdil před 15 tisícovým davem i v samotném finále. Druhého Halima Othmana z Malajsie za sebou nechal o víc než sekundu a díky systému vítěz bere vše mohl slavit mistrovský titul.

"Věděl jsem již od začátku, že by to mělo klapnout, protože ty tréninky tomu napovídaly. Vesměs jsem se snažil hlavu udržet v neutrálu a zaletět, co jsem uměl. Případně zlepšit drobné detaily, což se povedlo. Soupeři byli tentokrát pomalejš ," prozradil po životním úspěchu Kopfstein, který by díky němu mohl povýšit do elitní kategorie.

V ní se dařilo Martinu Šonkovi. Jediný český zástupce mezi nejlepšími piloty si v kvalifikaci vytvořil osobní maximum, které bylo doposud páté místo, a zaletěl třetí čas. "Třetí místo v kvalifikaci je pro nás dobré. Strašně rádi bychom to zítra zopakovali, jelikož teď ke konci sezony útočíme na naše první pódium a už to musí přijít," prozradil Šonka.

Je nám líto, video expirovalo.
Šonka byl v kvalifikaci Red Bull Air Race třetí, Kopfstein mezi nováčky vyhrál
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články